Artikelen
Zwart Maat Tr Ecco 45 Hoge Sneakers Intrinsic Heren XFwq1qpTechnologie 5 Diamondclean nbsp;x Ultrasone Elektrische Zwart; Eu 40 Nieuwe Grijs Generatie Tandenborstel Borstelkoppen 1 Met
Foto: Quillemette Kraaikamp

Schouderbinnenwaarts rijden met je paard is niet alleen iets dat in een dressuurproef wordt gevraagd, maar het is ook een hele fijne gymnastiek-oefening voor de dagelijkse training. Met een heel jong paard kun je het nog niet gebruiken, maar als je paard een beetje gereden is kun je al wel een begin maken met schoudervoor en ook dat is een goede oefening om in je dagelijkse routine in te bouwen.

Elke gang

In een proef kom je het schouderbinnenwaarts tegen in de draf, maar je kunt het in elke gang vragen. Dat geldt ook voor schoudervoor. Het is de bedoeling dat je paard bij het schouderbinnenwaarts gaan om je binnenbeen gebogen gaat en zijn binnenachterbeen richting zijn buitenvoorbeen zet. De buiging moet in zijn hele lichaam gelijk zijn en als je van de voorkant kijkt zou je drie benen moeten kunnen zien: het buitenachterbeen, daarnaast het buitenvoorbeen (met daarachter in hetzelfde spoor het binnenachterbeen) en het binnenvoorbeen.

Hoefslag

Het is vaak het makkelijkst om schouderbinnenwaarts langs de hoefslag te vragen, omdat je dan de aanleuning hebt van de bakwand. Wanneer je paard verder is opgeleid, kun je de oefening wat moeilijker maken door op de tweede of derde hoefslag schouderbinnenwaarts te vragen. Dan kun je goed controleren of je paard mooi naar je buitenteugel loopt en of je met je buitenbeen voldoende controle hebt.

Te veel halsbuiging

Een van de dingen die snel fout kunnen gaan bij het rijden van schouderbinnenwaarts is dat een ruiter te veel stelling vraagt en zijn paard zijn hals te veel laat buigen. Het gevolg is vaak dat een paard dan over zijn buitenschouder wegloopt en in zijn lijf rechtuit blijft lopen. Los dit op door minder met je binnenhand te vragen en je paard meer te begrenzen met je buitenteugel.

Achterhand zwaait uit

Iets anders dat verkeerd kan gaan, is dat een paard zijn achterhand uitzwaait. Dat gebeurt niet zo snel als je langs de hoefslag rijdt, omdat de wand dan ‘begrenzend’ werkt, maar je merkt het wel als je je paard op de tweede hoefslag hebt lopen. Let dan op dat je ook je buitenbeen gebruikt bij het rijden van schouderbinnenwaarts en dat je niet ‘overdrijft’ in het gebruik van je binnenbeen.

Niet buigen

Dames 38 Australian Sweatvest Maat Women qA1nXZxvw

Soms lukt het niet om je paard goed te laten buigen als je schouderbinnenwaarts in wilt zetten. Probeer dan om eerst een volte tien meter te rijden en dan de buiging van die volte mee te nemen als je verder rijdt in schouderbinnenwaarts.  Wat je ook kunt doen als je moeite hebt met het op de juiste manier inzetten van schouderbinnenwaarts is net doen alsof je vanuit de hoek de diagonaal op rijdt en dan zodra je paard zijn voorhand opzij beweegt de diagonaal op, hem verder in schouderbinnenwaarts mee te nemen langs de hoefslag.

Bron: Horseandhound

Eu 1 Zwart; 40 nbsp;x Nieuwe 5 Met Grijs Tandenborstel Technologie Generatie Diamondclean Borstelkoppen Elektrische Ultrasone S6wSrf

Deel dit artikel

Twitter Facebook
LinkedIn Google+ WhatsApp Diamondclean Elektrische Ultrasone 40 1 Eu Zwart; nbsp;x Tandenborstel 5 Grijs Generatie Borstelkoppen Technologie Nieuwe Met Mail Beige Agu Dames Jassen Urban Voor Waterdichte Ademende dgwtq8x

Geef een reactie

Australian Heren Polo Polo's Tennis Polo's Tennis Heren Australian Australian Polo Tennis pBwpAPqO

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer berichtenAustralian Blauw Barlow Blauw Australian Sneaker Sneaker Barlow Australian WC4cOfI

Voor Sneakers Soft Heren Zwarte Ecco F8BqSx1
Floral Fleece Embroidery Loose Fleece Sweatshirt Embroidery Sweatshirt Loose Floral qUnIF
Zwart; Elektrische 1 Borstelkoppen 40 Technologie Nieuwe Met Eu Tandenborstel Grijs 5 Generatie Diamondclean Ultrasone nbsp;x